workshops

Workshops

Het OERmuseum organiseert ieder jaar workshops. Niet alleen voor kinderen, maar voor alle leeftijden. Daarbij kun je denken aan: “OERtekeningen en amuletten”, “Vuur in de prehistorie”, “Vlechten met wilgentenen” of “OERkettingen en praatstokken”. Voor geplande workshops: zie de agenda.

wandelen & fietsen

Wandelen & fietsen

Het OERmuseum organiseert regelmatig “OERwandelingen”. Onder leiding van een gids word je door het oeroude landschap geleid met een heldere toelichting.

De wandeling duurt ca. twee uur en is geschikt voor kinderen vanaf groep 8. De diverse wandelingen en fietstochten staan in onze agenda vermeld.

Verhalen

Verhalen

Het verhaal van het hunebed

Een gids van het OERmuseum gaat met je zitten bij het hunebed van Diever. We kijken samen naar het hunebed en dan blijkt, dat daar veel over te weten en te vertellen valt. Het verhaal, dat zich 5000 jaar geleden afspeelt, is heel boeiend. Je gaat mee in de tijd van de hunebedbouwers: van de eerste boeren, hun leven en cultuur, hun huizen en dieren, het landschap toen, van prachtig aardewerk. En natuurlijk krijg je antwoord op de vragen: hoe maakten ze een hunebed en waarom eigenlijk? Voor koffie en thee wordt gezorgd. Je mag een klapstoeltje meenemen.

Kijk voor de geplande verhalen op de agenda.

Speurtocht

Speurtocht

QR-Wandeling – Zoektocht Diever

Route: 7 km of ingekort 4 km, door het nationaal park “Drents-Friese Wold”. Het OERmuseum is zowel beginpunt (buiten, naast de deur) als eindpunt.

Geen internet nodig, wel een smartphone met de mogelijkheid QR-codes te scannen (app of camera)

Methode: Scan de rode mammoet-labels en vind zo steeds:

● een nieuwe looprichting

● het volgende doel, genummerd 1 t/m 30

● de afstand tot het volgende doel

● zoek daar volgend label, soms een beetje verstopt…

● sla geen labels over, en noteer onderweg de code die nodig is om de schatkamer te openen!

Link naar het formulier op deze site om je ervaringen te delen.

Reacties:

1. Het was vooral een hele mooie wandeling.De QR codes zijn goed te vinden.Als we al eens in de fout gingen was dat w.s omdat we liepen te kletsen. – Schat gevonden: ja – Aan te bevelen: ja –

Verhalen

Scholen / kidz

De werkgroep “Onderwijs en Educatie” van het OERmuseum heeft het programma “OERwijs” ontwikkeld over de prehistorie en dient als aanvulling op de lessen die de leerlingen in het basisonderwijs (groep 7/8) over dit onderwerp ontvangen. We hebben de mogelijkheid een dagdeel voor je groep met afwisselende activiteiten te vullen.


In onderling overleg kunnen we een programma aanbieden over de Oude Steentijd (laatste ijstijd, eerste begroeiing en eerste dieren, rendierjagers en hun gereedschap, jager /verzamelaars) en over de Nieuwe Steentijd (hunebedden, grafcultuur, trechterbekers, vuursteen bewerken). Agenda.

Speurtocht

Lezingen

Het OERmuseum organiseert regelmatig lezingen. Enkele voorbeelden daarvan zijn: “Neushoorns en reuzenherten uit de Noordzee en mammoeten uit Nijensleek”, “Het beekdal van de Vledder A, een tipje van de archeologische sluier opgelicht”, “100 eeuwen begraven “ en “Neanderthalervondsten in Drenthe”.


Voor geplande lezingen: zie de agenda.

OERmuseum

Brink 7, 7981 BZ Diever

tel. 06-2680 2024

tijdens openingsuren: 0521-571412

In Zuidwest-Drenthe is het verleden nog te bewonderen, variërend van hunebedden tot grafheuvels.

©copyright OERmuseum.nl / All Rights Reserved 2022

nl_NLDutch